SharePoint på ren svenska

fortsättning profilsynkroniseringskonto – behörighet för export

För ett bra tag sen skrev jag om hur man skulle får fart på profilsynkroniseringen i SharePoint2010 och det fungerar fint så länge man inte ska slå igång exportfunktionen som är alldeles ny i denna version av SharePoint. För att denna funktion ska fungera måste man ge profilsynkroniseringskontot ytterligare behörighet till ad’t. Det kan vara bra att testa denna behörighet på ett OU innan man låter behörigheten ärvas ner på alla OU’n som ska synkroniseras.

Öppna ADSIEdit.msc igen , välj properties på just det OU du ska synkronisera (och testa detta på), lägg till behörigheten Create Child
Objects
och Write permissions på profilsynkroniseringskontot.

Som ni kan se så finns nu redan kontot med (det la ni till tidigare när ni skulle lägga till behörighet för profilsynkroniseringskontot att importera från AD’t, nu ska vi alltså ge samma konto behörighet att exportera till AD’t. Skulle vi här bara trycka OK skulle dessa behörigheter enbart slå genom på just detta OU, inga underliggande.

Så, innan vi trycker OK går vi istället in under Advanced och letar upp den andra upplagan av samma konto, den utan något värde under ”Inherited From”. Markera kontot och klicka Edit, se till att kryssrutan ”This object and all dependant objects” är ikryssad och lägg till Write all Properties and Create Child Objects.

Klick OK så du kommer tillbaka hela vägen.

Ett svar

  1. Ping: Profilsynkroniseringskontot « SharePointDiver

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s